25 June 2011

Meg Cabot: Sydämeni lunnaat (***½)

Sydämeni lunnaat -romaani sijoittuu keskiajalle ja on rakkaustarina ristiretkeltä palaavasta ritarista Hughista ja kauniista nuoresta myllärin tyttärestä Finnulasta. 

Finnula on kaikkea muuta kuin kainosteleva aviomiehen metsästäjä, sen sijaan hän metsästää jaarlin omistamasta maasta riistaa nälkää näkeville naapureilleen ja kutakuinkin on kansalle naispuoleinen Robin Hood. Hughin Finnula ottaa panttivangikseen, josta aikoo vaatia lunnaat, kun hänen siskonsa Mennula on vaikeuksissa. Hugh, joka on Finnulan tietämättä kylän kartanonherra, jossa hänkin asuu, päättää huvikseen heittäytyä leikkiin mukaan. Kumpaakaan aavistavatta intohimo ja rakkaus leimahtavat parivaljakon välille.

Lukumakuani huomioiden ei ole yllättävää, että olen taas lukenut hömppäkirjan. Tämä kirja kuitenkin yltää helpostikin lempikirjojeni kärkilistalle. Kirja on huvittava, mukaansa tempaava ja tietenkin romanssi tulinen. Eniten kirjassa viehättää se, ettei kirjan sankaritar ole päättämätön ja ujosteleva linnanneito odottamassa pelastusta. Juoni ei ole mitä omaperäisempi, mutta se ei välttämättä ollutkaan kirjan olennaisin osa.

No comments:

Post a Comment