02 June 2011

Anne Fortier: Julian rakkaus (***)

Anne Fortier'n kirjoittama Julian rakkaus on tiiliskivi (600 s.) rakkausromaani.

Romaanin päähenkilö Julia Jacobs (tai Giulietta Tolomein) elää onnettomuuksien peittämää elämää. Hän on jäänyt orvoksi lapsena, viettänyt kurjan lapsuuden siskonsa kiusoittelemana ja tarinan alkaessa menettää isotätinsä. Kaiken kakun koristeeksi kruunaa vielä isotädin jättämä perintö: vain avain italialaiseen pankkiholviin. Julian siskolle Janicelle isotäti jätti koko perintönsä.

Aloittaessani kirjan lukemisen minulla oli suuria odotuksia kirjalta muiden blogien kautta luetuista arvosteluista ja takakansitekstin vuoksi. Odotukseni saivat vastinetta vasta luettuani reilusti yli 100 sivua. Julian pinnallinen ja heikko luonteenlaatu etosi hieman ja vähällä piti, etten jättänyt kirjaa kesken. Olen kuitenkin iloinen, että sinnittelin, sillä Julian rakkaus osoittautuikin mukaansatempaavaksi ja jännittäväksi romaaniksi. Pian en malttanut laskeakaan kirjaa käsistäni.

Tarinassa sukelletaan noin joka toinen kappale historialliseen Italiaan ja seuraamaan 1300-luvun traagisia rakastavaisia: Giuliettaa ja Romeota. Tarina tarinan sisällä, mikä oli välillä mukavaa vaihtelua varsinaisesta tarinasta, mutta välillä turhaututti tarinan keskeytyminen.

Julian rakkaus on ehdottomasti kirja, jonka jokainen hömppää rakastava nainen (tai miksei mieskin) kannattaisi lukea. Kevyeksi iltasaduksi kirja ei kuitenkaan sovi, mutta on hyvä viihdyttäjä ulkona aurinkoisella säällä kuin sisällä sateisena päivänä.

Kirjan luku aloitettu: 29. toukokuuta
Kirja luettu loppuun: 2. kesäkuuta

No comments:

Post a Comment